Dynamisk yoga

I Dynamisk yoga binder vi ihop de olika kroppsövningarna, en rörelse följer på en annan, vilket ger ett flöde och en ganska kraftfull energinivå. Andningen leder oss in i övningarna, klassen ger lugn och harmoni, samtidigt som den Dynamiska yogan passar dig som gärna tränar och vill ha en mer fysiskt krävande yogaform.

Ett pass består av:
*Inledande mental avslappning
*Olika kroppsrörelser och positioner (asanas) som synkroniseras med andningen
*Avslutande liggande avslappning

Bygger på Hatha yoga, Vini yoga och Ashtanga yoga som är en dynamisk, kraftfull och mer fysiskt krävande yogaform, som grundades av Guruji Sri Pattabhi Jois på Ashtanga Yoga Research Institute AYRI i Mysore, södra Indien.

Jag har valt termen Dynamisk yoga. I Ashtanga Yoga kräver traditionen att övningarna alltid ska följa samma ordning, så av respekt för det väljer jag att kalla denna mer fysiska yogaform för Dynamisk yoga, vilket ger ökad frihet till variation i lektionerna.

DYNAMISK YOGA NYBÖRJARE
Vi går varsamt fram och lär oss grunderna i den Dynamiska yogan. Vi börjar med Solhälsningen, och bygger under kursen på med fler stående, sittande och några liggande positioner. Vi går också grundligt igenom andningstekniken i yogan. Passar dig som är nyfiken på Dynamisk yoga, men ännu inte vågat prova, eller dig som yogat litegrann tidigare.

DYNAMISK YOGA FORTSÄTTNING
Vi tränar vi på andningstekniken, utvecklar våra Solhälsningar, tränar på kroppslåsen och lär oss många fler positioner samt finslipar dem.
Dynamisk yoga fortsättning passar dig som gått Dynamisk yoga nybörjare eller praktiserat en del Dynamisk yoga (eller Poweryoga/Ashtanga yoga el liknande) tidigare.